Απρίλιος 19, 2017
Οι μέρες των γιορτών είναι συνυφασμένες με τα εορταστικά δείπνα και τη διάθεση να αφήσουμε στην άκρη για λίγο τους διατροφικούς κανόνες… Δείτε ποια είναι τα 8 μυστικά για να διατηρήσουμε το βάρος μας και να μην κάνουμε τη ζυγαριά μας να «αναστενάξει».
Η επιστήμη δίνει την απάντηση που βρίσκεται στη διατροφή.
Τελικά, τα εορταστικά γλυκά έχουν κάποια θρεπτική αξία ή απλά προσθέτουν κιλά;
Πόσες φορές δεν έχετε ξυπνήσει με ένα κεφάλι έτοιμο να εκραγεί; Πόσες φορές έχετε απομονωθεί σε σκοτεινά δωμάτια; Δεν είστε μόνοι!
Ποιες είναι οι τροφές του εγκεφάλου;
Τα ωμέγα 3 λιπαρά οξέα ή αλλιώς «καλά λιπαρά» αποτελούν ασπίδα προστασίας για τον οργανισμό. Επειδή ο οργανισμός μας δεν μπορεί να τα συνθέσει από μόνος του, η πρόσληψη τους μέσω της διατροφής θεωρείται απαραίτητη.
Tα θαλασσινά και συγκεκριμένα τα όστρακα (στρείδια, μύδια) και τα μαλάκια (χταπόδι) είναι πλούσια σε ψευδάργυρο και σε αμινοξέα, στοιχεία απαραίτητα για την παραγωγή διάφορων ορμονών π.χ. ανδρογόνα και τεστοστερόνη. Tα θαλασσινά είναι, επίσης, καλή πηγή νιασίνης (βιταμίνης B3), η οποία δρα στα άκρα του αγγειακού συστήματος, συμβάλλοντας στην καλύτερη αιμάτωση του ανδρικού αναπαραγωγικού συστήματος.
Ελεάνα Παπαχαραλάμπους
Φυτικές ίνες, ω-3, προβιοτικά και ένζυμα παραμένουν ψηλά στη λίστα της έξυπνης διατροφής που κάνει καλό στο γαστρεντερικό μας σύστημα και μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης κρυφής φλεγμονής.
Οι γλυκοί πειρασμοί μπορούν να θεωρηθούν εξίσου εθιστικοί όπως το τσιγάρο, καθώς το ένα γλυκό σε κάνει να αναζητήσεις και το επόμενο. Οι λόγοι που μας αρέσει η γλυκιά γεύση είναι πολλοί.
Η βανίλια ανακουφίζει τις στομαχικές διαταραχές, τονώνει το νευρικό σύστημα και μας βοηθάει να χάσουμε βάρος
Μια διατροφή πλούσια σε αντιοξειδωτικά, που παρέχει επαρκείς ποσότητες των αντιοξειδωτικών βιταµινών Α, C και Ε, θα µπορούσε να είναι η καλύτερη ασπίδα προστασίας απέναντι στις ιώσεις.
Βάλε τα αντιοξειδωτικά στη διατροφη σου: Τα αντιοξειδωτικά συστατικά απαντώνται κυρίως στα φρούτα και τα λαχανικά, αλλά και σε άλλα τρόφιµα και εντός του οργανισµού εµφανίζουν σηµαντικό βιολογικό ρόλο.