Απρίλιος 19, 2017
Μια κουβέντα με τον Νικόλα Γιαννόπουλο, καλύτερο Έλληνα σομελιέ για το έτος 2014 που έχει κερδίσει τρεις συνεχόμενους τίτλους ως ο καλύτερος οινοχόος της χώρας.
Δυναμική, όμορφη, ταλαντούχα, ανθρώπινη, η Ελένη Ψυχούλη βρίσκεται καθημερινά στην κουζίνα μας μέσα από την καθημερινή εκπομπή της, ‘σεφ στον αέρα’ (χθες ξεκίνησα η νέα σειρά των επεισοδίων).Και βέβαια για γεύσεις ήταν που μιλήσαμε όταν συναντηθήκαμε.
Η Camille Vidal, Global ambassador του γαλλικού St Germain μας μυεί στα μυστικά του υπέροχου αυτού λικέρ και μας δίνει συνταγές για να το απολαύσουμε.
Ο φωτογράφος Γιώργος Δρακόπουλος, στην έκθεση του 'Still Life Drama', μετατρέπει το καλαμπόκι σε έργο τέχνης. Και το παντζάρι. Και τα κεράσια.
Δηλαδή πόσο μοναδικό μπορεί να είναι ένα ταξίδι στο κέντρο ενός ποτηριού; Μάλλον πολύ όταν πρόκειται για JOHNNIE WALKER® BLUE LABEL™
Ξαναείδα πρόσφατα την γαλλική ταινία «Υψηλή Μαγειρική» και για άλλη μια φορά θαύμασα την προσωπικότητα της αεικίνητης Ντανιέλ Ντελπές που για μια διετία υπήρξε η προσωπική μαγείρισσα του προέδρου Μιτεράν.
Τον Γκίκα Ξενάκη - σεφ του εστιατορίου Aleria- τον γνωρίζω λίγο και τον εκτιμώ πολύ. Είναι νέος, δημιουργικός, επίμονος, ταλαντούχος και κυρίως προσγειωμένος και ταπεινός, Κάτσαμε και τα είπαμε για την κουζίνα και τα εποχικά προϊόντα.
Μια από τις κοντινότερες στην Αθήνα (μόλις μιάμιση ώρα) και σημαντικότερες στην Ελλάδα οινοπαραγωγικές ζώνες στην Ελλάδα, η περιοχή της Νεμέας γιορτάζει αυτό το τριήμερο. Η ένωση των οινοπαραγωγών και αμπελουργών της Νεμέας στις 5,6 και 07 Σεπτεμβρίου 2014 οργανώνουν διάφορες εκδηλώσεις γύρω από το κρασί. Ευκαιρία λοιπόν να βρεθούμε για άλλη μια φορά κοντά στο κρασί και να γνωρίσουμε καλύτερα την Νεμέα και τα κρασιά της. Και βέβαια να το συνδυάσουμε και με weekend φθινοπωρινό!
«Παιδιά, αφήστε τους μεγάλους έρωτες, να παραμείνουν μεγάλοι».
O Charles Joly, ο αμερικάνος Bartender από το Aviary στο Σικάγο είναι ο μεγάλος νικητής του Worldclass 2014 κατακτώντας τον τίτλο του καλύτερου bartender στον κόσμο.
H Ντένη Καλλιβωκά διαλογίζεται πάνω από ένα πιάτο με πίτα γύρο και καταγράφει...
Με τον Γιώργο Χατζηγιαννάκη, ιδιοκτήτη του Σελήνη και πρωτοστάτη της Σαντορινιάς κουζίνας, γνωριζόμαστε 15 χρόνια. Στο εστιατόριο του, μυήθηκα για πρώτη φορά στην "νέα" Σαντορινιά κουζίνα και από τότε τον εκτιμώ βαθιά για όλο αυτό που κάνει. Έτσι για άλλη μια φορά δοκιμάζοντας στην βεράντα του Σελήνη, ένα χλωρό τυρί παλαιωμένο σε οινολάσπες, πραγματικό state of the art, μιλήσαμε για την πορεία της γαστρονομίας στο νησί και στην ευρύτερη Ελλάδα.