kallivoka blog
Η Ντένη Καλλιβωκά , με κριτική ματιά, στο Yoleni’s

Η Ντένη Καλλιβωκά , με κριτική ματιά, στο Yoleni’s

Ο επίμονος οινοχόος
  • σχολιάστε
  • φωτογραφίες

Ο επίμονος οινοχόος

Μια κουβέντα με τον Νικόλα Γιαννόπουλο, καλύτερο Έλληνα σομελιέ για το έτος 2014 που έχει κερδίσει τρεις συνεχόμενους τίτλους ως ο καλύτερος οινοχόος της χώρας.

Σεφ στον αέρα ξανά!
  • σχολιάστε
  • φωτογραφίες

Σεφ στον αέρα ξανά!

Δυναμική, όμορφη, ταλαντούχα, ανθρώπινη, η Ελένη Ψυχούλη βρίσκεται καθημερινά στην κουζίνα μας μέσα από την καθημερινή εκπομπή της, ‘σεφ στον αέρα’ (χθες ξεκίνησα η νέα σειρά των επεισοδίων).Και βέβαια για γεύσεις ήταν που μιλήσαμε όταν συναντηθήκαμε.

Madame St Germain
  • σχολιάστε
  • φωτογραφίες

Madame St Germain

Η Camille Vidal, Global ambassador του γαλλικού St Germain μας μυεί στα μυστικά του υπέροχου αυτού λικέρ και μας δίνει συνταγές για να το απολαύσουμε.

Φωτογραφίζεται η γεύση;
  • σχολιάστε
  • φωτογραφίες

Φωτογραφίζεται η γεύση;

Ο φωτογράφος Γιώργος Δρακόπουλος, στην έκθεση του 'Still Life Drama', μετατρέπει το καλαμπόκι σε έργο τέχνης. Και το παντζάρι. Και τα κεράσια.

Symphony in Blue: Ταξίδι στο κέντρο...ενός ποτηριού
  • σχολιάστε
  • φωτογραφίες

Symphony in Blue: Ταξίδι στο κέντρο...ενός ποτηριού

Δηλαδή πόσο μοναδικό μπορεί να είναι ένα ταξίδι στο κέντρο ενός ποτηριού; Μάλλον πολύ όταν πρόκειται για JOHNNIE WALKER® BLUE LABEL™

Η μαγείρισσα του Προέδρου
  • σχολιάστε
  • φωτογραφίες

Η μαγείρισσα του Προέδρου

Ξαναείδα πρόσφατα την γαλλική ταινία «Υψηλή Μαγειρική» και για άλλη μια φορά θαύμασα την προσωπικότητα της αεικίνητης Ντανιέλ Ντελπές που για μια διετία υπήρξε η προσωπική μαγείρισσα του προέδρου Μιτεράν.

Chef on a plate : Γκίκας Ξενάκης
  • σχολιάστε
  • φωτογραφίες

Chef on a plate : Γκίκας Ξενάκης

Τον Γκίκα Ξενάκη - σεφ του εστιατορίου Aleria- τον γνωρίζω λίγο και τον εκτιμώ πολύ. Είναι νέος, δημιουργικός, επίμονος, ταλαντούχος και κυρίως προσγειωμένος και ταπεινός, Κάτσαμε και τα είπαμε για την κουζίνα και τα εποχικά προϊόντα.

Μεγάλες Μέρες Νεμέας: Θα πάμε όλοι στην ΜΕΓΑΛΗ γιορτή του κρασιού
  • σχολιάστε
  • φωτογραφίες

Μεγάλες Μέρες Νεμέας: Θα πάμε όλοι στην ΜΕΓΑΛΗ γιορτή του κρασιού

Μια από τις κοντινότερες στην Αθήνα (μόλις μιάμιση ώρα) και σημαντικότερες στην Ελλάδα οινοπαραγωγικές ζώνες στην Ελλάδα, η περιοχή της Νεμέας γιορτάζει αυτό το τριήμερο. Η ένωση των οινοπαραγωγών και αμπελουργών της Νεμέας στις 5,6 και 07 Σεπτεμβρίου 2014 οργανώνουν διάφορες εκδηλώσεις γύρω από το κρασί. Ευκαιρία λοιπόν να βρεθούμε για άλλη μια φορά κοντά στο κρασί και να γνωρίσουμε καλύτερα την Νεμέα και τα κρασιά της. Και βέβαια να το συνδυάσουμε και με weekend φθινοπωρινό!

Όχι άλλα λουκέτα του έρωτα!
  • σχολιάστε

Όχι άλλα λουκέτα του έρωτα!

«Παιδιά, αφήστε τους μεγάλους έρωτες, να παραμείνουν μεγάλοι».

Ο καλύτερος bartender του κόσμου
  • σχολιάστε
  • φωτογραφίες

Ο καλύτερος bartender του κόσμου

O Charles Joly, ο αμερικάνος Bartender από το Aviary στο Σικάγο είναι ο μεγάλος νικητής του Worldclass 2014 κατακτώντας τον τίτλο του καλύτερου bartender στον κόσμο.

Souvlaki culture
  • σχολιάστε

Souvlaki culture

H Ντένη Καλλιβωκά διαλογίζεται πάνω από ένα πιάτο με πίτα γύρο και καταγράφει...

O Δον Κιχώτης της Σαντορίνης
  • σχολιάστε
  • φωτογραφίες

O Δον Κιχώτης της Σαντορίνης

Με τον Γιώργο Χατζηγιαννάκη, ιδιοκτήτη του Σελήνη και πρωτοστάτη της Σαντορινιάς κουζίνας, γνωριζόμαστε 15 χρόνια. Στο εστιατόριο του, μυήθηκα για πρώτη φορά στην "νέα" Σαντορινιά κουζίνα και από τότε τον εκτιμώ βαθιά για όλο αυτό που κάνει. Έτσι για άλλη μια φορά δοκιμάζοντας στην βεράντα του Σελήνη, ένα χλωρό τυρί παλαιωμένο σε οινολάσπες, πραγματικό state of the art, μιλήσαμε για την πορεία της γαστρονομίας στο νησί και στην ευρύτερη Ελλάδα.

Previous1  2  3  4  5  6  7  8  9Νext