kallivoka

Διαγωνισμός Ti' Punch με τρόπαιο ένα ταξίδι στην Μαρτινίκα


Αν είστε fan των Punch,  που πλέον εκπροσωπούν και μία από τις βασικές σύγχρονες τάσεις στον χώρο του κοκτέιλ, μην χάσετε τον διαγωνισμό που διοργανώνει το ρούμι Clement. Στείλτε έγκαιρα την συνταγή σας για την συμμετοχή στο διαγωνισμό. Ο νικητής θα παραβρεθεί στον τελικό στην Μαρτινίκα. Διαβάστε τις λεπτομέρειες και του όρους.

Αίτηση συμμετοχής
Η αίτηση συμμετοχής θα γίνεται online και γίνεται παγκοσμίως από την 1η Απριλίου 2015 έως και την 31η Οκτωβρίου 2015. Η προεπιλογή των φιναλίστ διαφέρει από χώρα σε χώρα και θα πρέπει να ενημερωθείτε επακριβώς για τις ημερομηνίες που ισχύουν στην χώρα σας.
Ο διαγωνισμός θα τρέξει στις εξής χώρες: Βέλγιο, Δανία, Γαλλία (και Μαρτινίκα), Χονγκ Κονγκ, Ιταλία, Ελλάδα, Ολλανδία, Ελβετία, Ηνωμένο Βασίλειο και ΗΠΑ.
Όλες οι συμμετοχές θα πρέπει να καταχωρηθούν στην ειδική φόρμα συμμετοχής που θα βρείτε στο www.tipunchcup.com, εκτός αν σας υποδείξουν διαφορετικό τρόπο στην χώρα σας. Όλα τα πεδία που επισημαίνονται με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.

Ο Παγκόσμιος Τελικός
Ο νικητής του Εθνικού τελικού της κάθε χώρας θα έχει την ευκαιρία να ταξιδέψει στη Μαρτινίκα από τις 9 έως και τις 13 Μαρτίου 2016. Όλοι οι εθνικοί νικητές από όλες τις συμμετέχοντες χώρες θα έχουν ανακοινωθεί μέχρι τις 15 Ιανουαρίου 2016. Ο παγκόσμιος τελικός θα διεξαχθεί κατά την διάρκεια αυτού του ταξιδιού στο Habitation Clement στην πόλη Le Francois της Μαρτινίκας (FWI). Μια σειρά από δοκιμασίες θα επιτρέψει στην κριτική επιτροπή να επιλέξει τον Ti’ Punch Cup Winner 2015:
Πρώτος γύρος
Οι φιναλίστ θα πρέπει να φτιάξουν την Ti’Punch συνταγή τους στην κριτική επιτροπή σε έναν κλειστό διαγωνισμό. Θα πρέπει να είναι η ίδια συνταγή που έχουν καταχωρήσει online και για την οποία επιλέχθηκαν ως νικητές στους Εθνικούς τους τελικούς. Κάθε διαγωνιζόμενος θα έχει στην διάθεσή του 5 λεπτά προκειμένου να παρουσιάσει 4 σερβιρίσματα από την συνταγή του Ti’ Punch του/της.
H αξιολόγηση θα βασιστεί στα εξής κριτήρια:
- Τεχνική  και παρουσίαση
- Γενικές γνώσεις του brand και των προϊόντων του
- Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του ποτού
- Σεβασμός στο χρονικό πλαίσιο (τα ποτά εκτός χρονικού πλαισίου τιμωρούνται με πέναλτι χρόνου)
Οι 5 υψηλότερες βαθμολογίες θα συνεχίσουν στους επόμενους γύρους.
 Δεύτερος γύρος
Η δεύτερη φάση του παγκόσμιου τελικού θα αξιολογεί την δημιουργικότητα του bartender. Κάθε φιναλίστ θα έχει στην διάθεσή του 3 λεπτά προκειμένου να παρουσιάσει 4 σερβιρίσματα του Ti’ Punch, χρησιμοποιώντας ωστόσο ένα “ευφάνταστο συστατικό” το οποίο του έχει επιτραπεί να φέρει μαζί του (σπιτικό σιρόπι, bitters, infusion, κλπ…).
Η αξιολόγηση θα βασιστεί στα εξής κριτήρια:
- Τεχνική και παρουσίαση
- Δημιουργικότητα και αυθεντικότητα
- Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά
- Σεβασμός στο χρονικό πλαίσιο (τα ποτά εκτός χρονικού πλαισίου τιμωρούνται με πέναλτι χρόνου)
Οι 3 υψηλότερες βαθμολογίες θα συνεχίσουν στην ΤΕΛΙΚΗ φάση.
 Η Τελική Φάση και ο Ti’ Punch Cup Winner 2015
Οι κανόνες της τελικής φάσης θα ανακοινωθούν ακριβώς πριν από την έναρξή της.
Οι φιναλίστ που θα έχουν επιλεγεί θα αναμετρηθούν για μία ακόμη φορά μπροστά στην κριτική επιτροπή και ο bartender που θα έχει συγκεντρώσει την υψηλότερη βαθμολογία από όλες τις φάσεις του Παγκόσμιου Τελικού θα ανακηρυχθεί Ti’ Punch Cup Winner 2015.  

Συμμετέχοντες:
Ο διαγωνισμός είναι ανοιχτός μόνο σε επαγγελματίες bartender που έχουν συμπληρώσει το 21ο έτος της ηλικίας τους, που εργάζονται σε κάποιο μπαρ και που κατοικούν στην χώρα στην οποία επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή. Το όριο ηλικίας ενδέχεται να διαφέρει από χώρα σε χώρα.
Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να μπορούν να μιλήσουν αγγλικά και/ή γαλλικά ώστε να είναι σε θέση να παρουσιάσουν το ποτό τους σε οποιοδήποτε μέρος της κριτικής επιτροπής είτε σε τοπικό επίπεδο, είτε στον Παγκόσμιο Τελικό στην Μαρτινίκα.
Συστατικά:
Κάθε διαγωνιζόμενος θα πρέπει να μπορεί να δημιουργήσει ένα cocktail με τουλάχιστον 3 από τα κύρια συστατικά ενός Ti’ Punch:
1. Rhum Agricole:

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί μία ελάχιστη ποσότητα των 30ml από οποιοδήποτε από τα Rhum Clement που ακολουθούν:

- Clement White Rhum Agricole 40o
- Clement Premiere Canne
- Clement Canne Blue
- Clement Rhum Ambre
- Clement Select Barrel
- Clement VSOP
Αυτή η λίστα ενδέχεται να διαφέρει από χώρα σε χώρα.
2. Lime ή οποιοδήποτε εσπεριδοειδές
3. Ζάχαρη ή οποιαδήποτε γλυκαντική ουσία
Η συνταγή πρέπει να είναι αυθεντική και προσωπική δημιουργία του εκάστοτε bartender.
Το cocktail πρέπει να αποτελείται το πολύ από 5 συστατικά.
Η χρήση των σπιτικών συστατικών όπως οι διορθωτικές ουσίες, τα σιρόπια και οι αφροί δεν επιτρέπονται.
Οι βρώσιμες γαρνιτούρες, τα spray, τα bitters και οποιοδήποτε άλλο στοιχείο επηρεάζει την τελική γεύση και/ή το άρωμα του Ti’Punch θεωρούνται ως συστατικό.
Η χρήση οποιουδήποτε λικέρ, σιροπιού, bitter ή χυμού που βρίσκονται ευρέως διαθέσιμα στα μπαρ παγκοσμίως, επιτρέπεται.
Τα brand ή ο τύπος τους πρέπει να είναι ξεκάθαρα δηλωμένα.
Η χρήση οποιουδήποτε άλλου brand ρουμιού δεν επιτρέπεται.
Η χρήση οποιουδήποτε άλλου αποστάγματος επιτρέπεται.

Η συνταγή του cocktail:
Όλα τα συστατικά πρέπει να αναγράφονται στην ποσότητα που έχουν χρησιμοποιηθεί (ml, σταγόνες, κλπ).
Η χρήση σπιτικών συστατικών δεν επιτρέπεται σε αυτή την φάση του διαγωνισμού.
Άλλα συστατικά όπως τα φρούτα, οι γαρνιτούρες, ο τύπος του πάγου, κλπ πρέπει να αναγράφονται ξεκάθαρα.
Ο τρόπος παρασκευής του cocktail και όλες οι τεχνικές πρέπει να αναγράφονται ξεκάθαρα.
Η επιλογή του ποτηριού είναι ελεύθερη.

Αξιολόγηση:
Όλα τα cocktail που θα καταχωρηθούν online θα αναπαραχθούν, κριθούν και αξιολογηθούν με τα εξής κριτήρια:
1. Την έκφραση των γευστικών χαρακτηριστικών του Rhum Clement
2. Την έμπνευση που έχει αντληθεί από την ιστορία του brand, τις ρίζες, τη γεύση και την προσωπικότητά του.
3. Την επιλογή των συστατικών, το κατά πόσο ταιριάζουν μεταξύ τους καθώς και την ξεκάθαρη περιγραφή του τρόπου παρασκευής του ποτού.
4. Την δυνατότητα να αναπαραχθεί η συνταγή σε οποιοδήποτε cocktail bar παγκοσμίως.
5. Το ενδεδειγμένο χρονικό πλαίσιο για την παρασκευή της συνταγής.
6. Την γεύση και την συνολική εμφάνιση
7. Την δημιουργικότητα και αυθεντικότητα της παρουσίασης (φωτογραφίες, βίντεο, ή οποιαδήποτε άλλα μέσα).
Οι online συμμετοχές έχουν όριο τα 5MB, ωστόσο εφόσον επιθυμείτε να εντάξετε κάποιο βίντεο μπορείτε πρώτα να το ανεβάσετε στο YouTube και στην συνέχεια να επισυνάψετε το link στην φόρμα συμμετοχής.
Οι καλύτερες συνταγές θα επιλεχθούν για να προχωρήσουν στους τελικούς της εκάστοτε χώρας. Οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν άμεσα από το αρμόδιο τμήμα της εκάστοτε εταιρείας της χώρας που εκπροσωπούν.

Προκριματική φάση και Εθνικός τελικός:
Όλες οι προκριματικές φάσεις του Ti’ Punch Cup 2015 θα διεξαχθούν παγκοσμίως από την 1η Μαΐου 2015 έως και την 31η Δεκεμβρίου 2015.
Οι προκριματικές φάσεις διαφέρουν ως προς την διοργάνωσή τους από χώρα σε χώρα και για τις ακριβείς ημερομηνίες θα πρέπει να αποταθείτε στην διοργανώτρια εταιρεία της χώρας σας. Οι ημερομηνίες διεξαγωγής των προκριματικών φάσεων καθώς και η πόλη που θα πραγματοποιηθούν ενδέχεται να αλλάξουν για οργανωτικούς λόγους. Σε αυτή την περίπτωση, θα ενημερωθείτε άμεσα από την διοργανώτρια εταιρεία της χώρας σας.
To Rhum Clement και οι αντιπρόσωποί του σε όλο τον κόσμο έχουν το δικαίωμα να χρησιμοποιήσουν, υιοθετήσουν, αναπαράγουν και δημοσιεύσουν οποιαδήποτε συνταγή καταχωρηθεί online, καθώς και τις σχετικές φωτογραφίες της χωρίς να υποχρεούνται να καταβάλουν κάποιο ποσό. Αντίστοιχα, οποιαδήποτε φωτογραφία ή βίντεο τραβηχτούν κατά την διάρκεια του διαγωνισμού μπορεί να χρησιμοποιηθούν, δημοσιευθούν ή αναπαραχθούν.


 


Tags: punch, clement, Ντένη Καλλιβωκά

Σχόλια

(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)