Κυρίως πιάτα

Προδημοσίευση

Γαρίδες με μανέστρα στην κατσαρόλα με πιπεριές και φέτα


  • Food styling-Φωτογραφία: Jessica Morfis

    Food styling-Φωτογραφία: Jessica Morfis

ΝΙΚΗ ΧΡΥΣΑΝΘΙΔΟΥ

Μέτριας δυσκολίας / Προετοιμασία: 30΄, Μαγείρεμα: 30΄

Υλικά (για 4 μερίδες)
  • 12 γαρίδες μεγάλες, καθαρισμένες (αφήνουμε τις ουρές και τα κεφάλια)
  • 400 γρ. κριθαράκι μέτριο
  • 6 ώριμες ντομάτες, τριμμένες
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
  • 2 πιπεριές κέρατο, ψιλοκομμένες
  • 40 ml ούζο
  • 100 γρ. φέτα, τριμμένη
  • 50 γρ. γραβιέρα, τριμμένη (αν θέλουμε)
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε την ντομάτα, το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πιπεριά, το ούζο, το ελαιόλαδο, αλατοπίπερο και 250 ml (1 ποτήρι) νερό και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να δέσει ελαφρώς η σάλτσα.

Παράλληλα σε μια βαθιά κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε το κριθαράκι για 8-10 λεπτά.

Το σουρώνουμε και αμέσως το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα. Προσθέτουμε τη φέτα και τις γαρίδες και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 4-5 λεπτά.

Πασπαλίζουμε με τη γραβιέρα, σείουμε την κατσαρόλα και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Αφήνουμε το γιουβέτσι να σταθεί για περίπου 5 λεπτά και σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Τι πίνουμε: Ροζέ!  Όποιο ροζέ σάς αρέσει.

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr


Tags: Γαρίδες, Θαλασσινά, Συνταγές, Πιπεριές, Ζυμαρικά / Ρύζι, Φέτα, Κυρίως Πιάτο

Σχόλια

(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)