ΟΜΟΡΦΙΑ

Το μακιγιάζ στον Helmut Lang ήταν τόσο καλό όσο και η συλλογή

Δέσποινα Ισοπούλου


  • H συλλογή του Shayne Oliver για τον Helmut Lang μας προκάλεσε μια ανίατη νοσταλγία για τα 90s

    H συλλογή του Shayne Oliver για τον Helmut Lang μας προκάλεσε μια ανίατη νοσταλγία για τα 90s

O Helmut Lang άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στη μόδα της δεκαετίας του 90, με τον προχωρημένο μινιμαλισμό του που ενέπνευσε μια ολόκληρη γενιά σχεδιαστών. Το ανδρόγυνο στοιχείο, τον αφαιρετικό αισθησιασμό και όλα εκείνα τα κομμάτια που τον χαρακτήρισαν πήρε στα χέρια του ο νέος σχεδιαστής Shayne Oliver -στον οποίο και ανατέθηκε η αναβίωση του οίκου- για τη δημιουργία της νέας συλλογής.

Θέλοντας να συντηρήσει το street κομμάτι που ήταν πάντα η αρχή και το τέλος στην έμπνευση του Helmut Lang, ο Shayne δεν έκλεισε παραδοσιακά μοντέλα για το show του, αλλά προσωπικότητες και κορίτσια και αγόρια της Νέας Υόρκης, όπως και τη μούσα του ίδιου του Helmut στα 90s, Kristen Owen. Ο Inge Grognard, που επιμελήθηκε το μακιγιάζ δούλεψε κυρίως τα χείλη, χρησιμοποιώντας δύο αποχρώσεις του Retro Matte Liquid Lipcolour της MAC, μια κόκκινη στο κέντρο και μια βυσσινί στις γωνίες των χειλιών.

Τα μαλλιά είχαν και εκείνα τις 90s αναφορές τους, πότε κολλημένα σε wet-look προς τα πίσω και πότε με γυαλιστερές, σφιχτές μπούκλες που πλαισίωναν το πρόσωπο, όπως συνήθιζαν οι αγαπημένες μας pop stars, ενώ τα νύχια, μακριά και τετράγωνα, έφεραν το logo του οίκου.


Tags: Helmut Lang, NYFW, summer 2018, trends