ΟΜΟΡΦΙΑ

Mια φορά κι έναν καιρό, μια νύχτα στη Ρώμη

Δέσποινα Ισοπούλου


  • Το νέο άρωμα Bulgari, Goldea, The Roman Night είναι εμπνευσμένο από την Αιώνια Πόλη

    Το νέο άρωμα Bulgari, Goldea, The Roman Night είναι εμπνευσμένο από την Αιώνια Πόλη

To Goldea, The Roman Night είναι η νέα αρωματική δημιουργία του οίκου Bulgari, ένα chypre φλοράλ άρωμα, χαρούμενο αλλά και σαγηνευτικό στην καρδιά του. Στο άνοιγμα του ξεκινά με μούρα, ενισχύεται στη συνέχεια με ξυλώδεις νότες και εμπλουτίζεται με αρώματα γιασεμιού και τουμπερόζας -ένα λουλουδάτο musk άρωμα, στο σύνολο του. 

«Εμπνεύσθηκα από την ιδέα μίας μυστηριώδους θεάς της νύχτας, στην αιώνια πόλη, στη Ρώμη: Δημιούργησα το άρωμα Goldea, The Roman Night σύμφωνα με την εικόνα της. Χαρισματική, σαγηνευτική, συναρπαστική, αφήνει πίσω της μία ακαταμάχητη αύρα μέσα από ένα χρυσό ελιξίριο από λευκά άνθη, τα οποία αποπνέουν τη δυναμική ευωδιά τους καθώς η νύχτα πέφτει», δήλωσε σχετικά ο Master Perfumer πίσω από το νέο άρωμα Bulgari, Alberto Morillas. «Το γιασεμί που ανθίζει τη νύχτα και η τουμπερόζα είναι ακαταμάχητες νυχτερινές ομορφιές. Κι αυτά συνδυάζονται με το χάδι ενός γλυκού φιλιού από πλούσια μούρα και μαύρη παιώνια, σαν να καλούν τον πόθο και να ζητούν τη γιορτή. Όταν φαντάστηκα αρχικά τη ρωμαϊκή νύχτα, η ιδέα ήταν αμέσως ένα άρωμα με υπογραφή chypre. Στο μεταξύ, ο λαμπερός αισθησιασμός του μαύρου μόσχου με στοίχειωνε μαζί με ένα μεθυστικό πατσουλί και την ευγένεια από ρίζες βέτιβερ».

Περγαμόντο, τριαντάφυλλο και βρύα από οξιά συντίθενται σε αυτό το κλασικό chypre άρωμα, που ο Alberto Morillas αναμειγνύει με άλλα χαρακτηριστικά συστατικά. Προσθέτοντας τα φρουτώδη έλαια του εσπεριδοειδούς στα πολύχρωμα μούρα, επιτρέπει στο άρωμα να αναδείξει μία αίσθηση νεανικότητας. Στο μεταξύ, το τριαντάφυλλο μεταμορφώνεται στην καρδιά των λευκών λουλουδιών κι έτσι γίνεται πιο πλούσιο, ενώ τα βρύα -το σύμβολο του αισθησιασμού ενός chypre αρώματος- αντικαθίστανται από τον δυνατό μαύρο μόσχο και το πατσουλί. Χρησιμοποιώντας μία καινοτόμο διαδικασία απόσταξης, ο Master Perfumer κατάφερε, επίσης, να διατηρήσει τις πιο καθαρές και τις πιο λαμπερές πτυχές του πατσουλί.

Αντιστοίχως, το μπουκάλι ενός οίκου κοσημάτων όπως ο Bulgari δεν θα μπορούσε παρά να είναι κόσμημα και τι ίδιο. Εμπνευσμένος από τις σπάνιες στιγμές της έκλειψης, ο ήλιος εμφανίζεται σαν μέσα από ένα φωτεινό δαχτυλίδι περιτριγυρισμένο από τον δίσκο της Σελήνης, αγκαλιασμένος από το χαρακτηριστικό σύμβολο του οίκου, το Serpenti.


Tags: Bulgari, άρωμα, chypre