Κυρίως πιάτα

Επιμέλεια: Tina Webb

Σάντουιτς με ψητά λαχανικά και πέστο ρόκας


  • Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος

    Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος

Μερίδες: 1
Προετοιμασία: 12'
Χρόνος: 3' - 4'
Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολο

Υλικά

2 πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες κατά μήκος στη μέση
1 μελιτζάνα, κομμένη σε λεπτές φέτες
2 κολοκύθια, κομμένα σε λεπτές φέτες
100 γρ. φύλλα ρόκας, πλυμένα και στεγνωμένα
4 κ.σ. ελαιόλαδο
50 γρ. κάσιους
50 γρ. πεκορίνο
1-2 σκελίδες σκόρδου
αλάτι
1 μεγάλη ciabatta ή 1 μεγάλο ατομικό καρβελάκι

Διαδικασία

Λαδώνουμε και αλατοπιπερώνουμε τις πιπεριές Φλωρίνης, τη μελιτζάνα και τα κολοκύθια. Τα ψήνουμε σε σχαροτήγανο για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά. Χτυπάμε στο μπλέντερ τα φύλλα ρόκας (πλυμένα και στεγνωμένα), το ελαιόλαδο, τα κάσιους, το πεκορίνο, τις σκελίδες σκόρδου και αλάτι μέχρι να πολτοποιηθούν. Κόβουμε τη ciabatta ή το καρβελάκι στη μέση. Αλείφουμε με λίγο από το πέστο ρόκας και απλώνουμε σε στρώσεις τα λαχανικά. Ανάμεσα από κάθε στρώση αλείφουμε με πέστο ρόκας και πασπαλίζουμε με χοντροκομμένο βασιλικό ή μαϊντανό. Σκεπάζουμε το σάντουιτς, το κλείνουμε σφιχτά με λαδόκολλα και το βάζουμε στο ψυγείο για λίγο. Το κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.

 

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr.

 


Tags: γαστρονόμος, συνταγές, σνακ