NEWS

Μαρία Κορτζιά: «Το μέλλον μου θα είναι με τον Πιέρο»

Κωνσταντίνος Αρτσίτας


  • Η Μαρία Κορτζιά αποκαλύπτεται!

    Η Μαρία Κορτζιά αποκαλύπτεται!

Το πιο γλυκό κορίτσι της κυπριακής τηλεόρασης και του ραδιοφώνου, αποχαιρετά τη χώρα μας και ταξιδεύει μαζί με τον αγαπημένο της Πιέρο Σωτηρίου για Κοπεγχάγη, Η Μαρία Κορτζιά, λίγο καιρό πριν φύγει μόνιμα από την Κύπρο, μιλά στις Τηλεώρες για τις προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει, τα νέα δεδομένα στη ζωή της, αλλά και την επιθυμία της να δημιουργήσει τη δική της οικογένεια.

Σε τι φάση σε πετυχαίνουμε;
Είμαι στην φάση που ετοιμάζομαι να αποχαιρετήσω την Κύπρο και να μετακομίσω μόνιμα στην Κοπεγχάγη. Δεν μπορώ να πω ότι το έχω συνειδητοποιήσει εντελώς, ούτε είμαι και αγχωμένη όμως. Ας ελπίσουμε πως όλα θα είναι καλά.

Πώς ήταν η χρονιά που πέρασε;
Ήταν πολύ ωραία, πραγματικά. Ο μεγαλύτερος λόγος ήταν η συνεργασία μου με τον όμιλο SPP Media, όπου μου έδωσαν την ευκαιρία να κάνω δική μου εκπομπή στο ραδιόφωνο, αλλά και τη δική μου εκπομπή στο MAD TV. Είμαι ευγνώμων και χαρούμενη, γιατί αυτή η εταιρία με βοήθησε πολύ στο να εξελιχτώ. Επίσης, έκανα και κάτι διαφορετικό, το δικό μου τηλεοπτικό ένθετο με συνεντεύξεις, στην εκπομπή «D.O.T» στο Megaone, κάτι που δεν είχα ξανακάνει. Επίσης, αυτή η χρονιά είναι πολύ σημαντική για εμένα, καθώς παίρνω το πτυχίο μου στη δημοσιογραφία. Ήταν μια πάρα πολύ γεμάτη χρονιά!

Πώς ήταν η εμπειρία των συνεντεύξεων στο «D.O.T»;
Ήταν κάτι πολύ ωραίο και διαφορετικό για μένα, γιατί όπως είπα δεν το έχω ξανακάνει. Η αλήθεια είναι ότι μου άρεσε, γιατί είδα και έμαθα πώς να κάνω συνεντεύξεις, πώς είναι να μιλάς με τον άλλον και είναι κάτι που ήθελα να κάνω, ως δημοσιογράφος.

Φεύγεις για Κοπεγχάγη λοιπόν! Έχεις άγχος;
Ανυπομονησία έχω περισσότερο. Νομίζω το άγχος θα έρθει τις τελευταίες μέρες πριν φύγουμε, όχι γιατί νομίζω ότι κάτι δεν θα πάει καλά, απλά αγωνία για το τι θα αντιμετωπίσω.

Θα ήθελες να ακολουθήσεις τα όνειρά σου και εκεί;
Είναι δύσκολο να κρατήσω τη θέση μου στο ραδιόφωνο και στην τηλεόραση... Είναι κάποια πράγματα που μπορώ να κάνω εξ αποστάσεως, όμως. Θα προσπαθήσω, για παράδειγμα, να διατηρήσω τις συνεργασίες και τα project που έκανα online, όπως το blog μου στην ιστοσελίδα του must, στο www.must.com.cy.

Εκεί θα ήθελες να κάνεις κάτι αν μπορούσες; Για παράδειγμα μια εκπομπή σε ένα ελληνικό ραδιόφωνο;
Εννοείται, αν υπάρχει κάτι τέτοιο θα ήθελα να το προσπαθήσω και αν βρεθεί κάτι τέτοιο θα το παλέψω! Όμως, αναγνωρίζω ότι είναι δύσκολο για τη δουλειά αυτή, λόγω γλώσσας, καθώς με τα αγγλικά μόνο θα είναι δύσκολο.

Οπότε αφήνεις την καριέρα σου για τον μεγάλο σου έρωτα...
Ναι, πες το κι έτσι!

Θα ήθελες η σχέση σου με τον Πιέρο να πάει ένα βήμα παρακάτω;
Είναι η φυσική εξέλιξη ενός ζευγαριού να επισημοποιήσει τη σχέση του κάποια στιγμή. Θεωρώ πως κάποια στιγμή θα γίνει κι αυτό, αλλά το πότε δεν μπορώ να το απαντήσω τώρα, γιατί μπορεί να γίνει τώρα ή μετά, στην Κύπρο ή την Κοπεγχάγη... Όμως σίγουρα θεωρώ ότι το μέλλον μου θα είναι με τον Πιέρο.

Θα ήθελες να γίνεις μανούλα;
Ναι, γιατί όχι; Θα είναι πιο εύκολο τουλάχιστον, γιατί όπως σου είπα θα εργάζομαι από το σπίτι, ενώ τώρα εδώ στην Κύπρο, που τρέχω και δουλειά και πανεπιστήμιο θα ήταν πολύ δύσκολo. Θεωρώ πως εκεί θα ήταν πιο εύκολο. Πλέον η ζωή μας αυτή είναι, δεν ξέρουμε πότε θα επιστρέψουμε στην Κύπρο... Ίσως αυτό να γίνει όταν ο Πιέρος σταματήσει το ποδόσφαιρο στα 35 του. Οπότε κάποια στιγμή η οικογένεια θα γίνει, πριν επιστρέψουμε στην Κύπρο.

Θα προτιμούσες όμως τα παιδιά σας να μεγαλώσουν στην Κύπρο;
Δεν έχω επιλογή! Εκτός αν περιμένω στα 35 μου να κάνω οικογένεια. Δεν θεωρώ ότι θα με δυσκολέψει κάτι, γιατί οι συγγενείς μου θα έρχονται συνέχεια και δόξα τω Θεώ είμαστε τυχεροί που τους έχουμε δίπλα μας. Νομίζω δεν έχει διαφορά το πού θα μεγαλώσουν, αλλά ο τρόπος που θα μεγαλώσουν.

Ο Πιέρος σε στήριξε σε όλο αυτό, καθώς αφήνεις τα πάντα για να τον ακολουθήσεις;
Εννοείται, το αντιλαμβάνεται, το καταλαβαίνει και ξέρει ότι ίσως είναι και η πιο μεγάλη θυσία που θα μπορούσα να κάνω.

Σε περίπτωση που επιστρέψεις γρηγορότερα από ό,τι φανταζόσουν, θα συνέχιζες όσα έχεις ξεκινήσει;
Σε όποια ηλικία και να επιστρέψω στην Κύπρο, θα το προσπαθήσω ξανά, γιατί οι σπουδές μου είναι σε αυτόν τον τομέα. Αυτή είναι η δουλειά μου και το αγαπώ πολύ όλο αυτό. Ελπίζω να βρω πόρτες ανοιχτές, αλλά και αν δεν βρω, θα το προσπαθήσω ξανά πολύ.

Πώς βλέπεις τον εαυτό σου σε δέκα χρόνια;
Δεν ξέρω πού θα βρίσκομαι, αυτό είναι το μόνο σίγουρο! Αλλά φαντάζομαι τον εαυτό μου να έχω την οικογένεια μου, να προσπαθώ όπως και τώρα για τα επαγγελματικά μου, και αν είμαι Κύπρο να προσπαθήσω για κάτι καλύτερο. Όλα αυτά!

Τώρα που μπήκες στο χώρο, είδες κάποια παράξενα πράγματα; Για παράδειγμα εντόπισες κάποιες κλίκες;
Στους χώρους που εργαζόμουν το κλίμα ήταν πολύ καλό και ευτυχώς δεν εντόπισα κάτι τέτοιο. Είμαι με όλους πολύ καλά και αυτό είναι πολύ όμορφο.

 πηγή: Τηλεώρες


Σχόλια

(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)